Uitdeuktechniek

Fiks je deuk

Welk deukje kan je wel laten uitdeuken zonder dat overspuiten nodig is? En waarom is het zo dat niet alle deukjes uitgedeukt kunnen worden?

Omdat er in de praktijk veelal verschillende vormen van deukjes ontstaan, is het niet een standaard gegeven dat alle deukjes met de techniek “uitdeuken zonder spuiten” te doen zijn. Echter zijn er wel verbluffende resultaten mee te halen, en zijn de techniek en tools genoeg geïnnoveerd, om het herstel succesvol te laten verlopen. Dit eindresultaat gaat natuurlijk gepaard met vele factoren die meespelen.

Deukjes die onze aangesloten specialisten herstellen, zijn deukjes in de metalen panelen van de auto. De deukjes tot een twee-euro muntstuk zijn vaak mooi te herstellen, met een fabrieksnieuw eindresultaat! De panelen van de auto kunnen dus van verschillende materialen zijn, zoals metaallegering, aluminium, plastic of polyester. De specialist kan je precies vertellen uit welk materiaal of materialen jou auto is opgebouwd.

De deukjes in panelen van metaallegering (de meeste auto’s) en aluminium zijn geschikt voor de techniek “uitdeuken zonder spuiten”, dus dat overspuiten niet nodig is.

We vertelde je dat er vele factoren meespelen met een succesvol herstel, zo kan het zijn dat het merk en type auto invloed heeft op het herstel. Jouw Fiksjedeuk.nl-specialist kan je persoonlijk advies geven wat er in dat geval nodig is.

Maar om een goed beeld te schetsen wat kan zijn hier enkele voorbeelden van deukjes:

De foto links is een klein deukje van 2cm in een portier, veroorzaakt op de parkeerplaats. Dit deukje is zonder de- en montage en via toegang langs het raam goed te herstellen in een korte tijd. De aangepast techniek is “uitdeuken zonder spuiten”, en door deze hefboomtechniek wordt het deukje eruit gemasseerd.

Zo ben je verzekerd dat je binnen een paar uurtjes weer onderweg kan.

Prijsvoorbeeld: €65,00

Een forse deuk met een doorsnee van 7cm, en dit deukje is ontstaan bij het inladen van de auto. In dit voorbeeld is bij de linker foto goed te zien dat de deuk meerdere inslagen heeft. De moeilijkheidsgraad voor herstel zonder overspuiten ligt op een hoger niveau. Zo is er de- en montage nodig om goed toegang te krijgen voor de tools, en duurt het herstel langer. De aangepast techniek is “uitdeuken zonder spuiten”, en door deze hefboomtechniek wordt het deukje eruit gemasseerd.

Zo ben je verzekerd dat je binnen een paar uurtjes weer onderweg kan.

Prijsvoorbeeld: €195,00

De foto links is een klein deukje van 1,5cm in een achterscherm te zien, veroorzaakt op de parkeerplaats bij de supermarkt. Dit deukje is zonder de- en montage te herstellen, omdat het mogelijk is om een andere techniek toe te passen. De aangepaste techniek is “uitdeuken zonder spuiten”, met de toepassing lijmtechniek. In dit geval was de- en montage van het interieurdeel niet nodig. Na een aantal trek en klop bewegingen wordt het plaatwerk van de buitenzijde gemasseerd tot een mooi eindresultaat.

Zo ben je verzekerd dat je binnen een paar uurtjes weer onderweg kan.

Prijsvoorbeeld: €85,00

In dit voorbeeld is een oldtimer geraakt in het rechter voorportier, ontstaan door het omvallen van een krat in de garage. De schade is een deukje van 6cm met lichte krasjes. Omdat de waarde van een oldtimer wordt gedragen door de originele staat, is het van belang dit in stand te houden. Met de “techniek uitdeuken zonder spuiten” is dit de enige methode die zich verleend aan deze waardevolle oldtimer, natuurlijk niet zonder enig risico. Met de- en montage van onderdelen van deur kan er toegang worden gemaakt voor de tools. (De lijmtechniek op oude lak is in dit geval is niet aan te raden.) De aangepast techniek is “uitdeuken zonder spuiten”, en door deze hefboomtechniek wordt het deukje eruit gemasseerd.

Zo ben je verzekerd dat je binnen een paar uurtjes weer onderweg kan.

Prijsvoorbeeld: €275,00

Vind een expert bij u in de buurt!

Zoek snel & eenvoudig naar een expert die gespecialiseerd is in het fiksen van schade.

Fiks je deuk