Diepe krassen verwijderen autolak

Het is nooit leuk om diepe krassen in de autolak te hebben. Tegelijkertijd is het vaak onontkoombaar. Diepe krassen verwijderen uit autolak kun je zelf doen of uitbesteden. Autospecialisten zullen weten hoe ze dit het beste moeten aanpakken. Het is vrijwel niet te voorkomen dat autobezitters eens krassen in de autolak zullen krijgen. Om dit tegen te gaan kan er bescherming worden geboden. Zo is het raadzaam om een vieze auto zo snel mogelijk te wassen. Nadat er een goede wasbeurt heeft plaatsgevonden is het zaak om de juiste wax op de auto aan te brengen. Dit zal niet alleen zorgen voor bescherming tegen krasjes, maar zal ook corrosie en roest tegengaan.

 

 

Het is aan te bevelen om je auto vaak op deze wijze te behandelen. Er kunnen veel problemen mee voorkomen worden. Hoe goed je ook oplet met betrekking tot het gebruik van de auto, het is bijna niet tegen te gaan dat er soms problemen optreden. Een kras kan optreden na een auto-ongeluk, door een sleutelbos of opspattende steentjes. Soms wordt er door een bestuurder een paaltje over het hoofd gezien.

Fiks je deuk

Krassen auto verwijderen

Bij krassen op de auto is er niet direct een man overboord. Iedere autokras kan vakkundig verwijderd worden. Er bestaan meerdere opties om jouw voertuig er weer mooi uit te laten zien. Hoe er te werk moet worden gegaan hangt mede af van de diepte van de kras. Er zal goed in kaart gebracht moeten worden wat de correcte wijze is om krassen te laten verdwijnen. Voordat je het weet ga je de weg weer op in een krasvrije bolide. Alvorens er met de verwijderwerkzaamheden gestart wordt, is het goed in kaart te brengen of het om diepe, middeldiepe of ondiepe krassen gaat.

Veel gestelde vragen

Wat kan wel en wat kan niet?

Uitdeuken zonder spuiten is tegenwoordig een reparatie methode waarbij veel mogelijk is. Door ervaring van de uitdeuker en moderne tools, worden er verbluffende resultaten behaald. Maar de vuist regel is, deukjes tot een grote van een 2 euro muntstuk zijn de meest gangbare. Groter kan altijd in overleg met de specialist.

Deukjes in een “bodyline” is mogelijk, maar deukjes op een rand niet altijd.
Deukjes met lakschade en of slecht overgespoten delen, is uitdeuken zonder spuiten niet aan te raden. Maar een beoordeling van de uitvoerende specialist is op zo’n moment aan te bevelen.

Wat is spotrepair?

Spotrepair staat voor klein spuitwerk op de carrosserie. Kleine schades kunnen hierbij mooi worden hersteld, zonder dat de auto in een spuitcabine hoeft. Zo worden krassen en schaven langs bumpers ideaal verholpen.

Hoe werkt spotrepair?

De spotters (de specialist van spotrepair) bij Fiksjedeuk.nl zijn ware artiesten. Met speciale kleine spuitpistolen worden kleine schades mooi gelakt. De kleuren worden op kleurcode gemengd en geblend met de originele lak. Na de reparatie is de schade niet meer terug te vinden.

Wat is de toepassing van de techniek spotrepair?

Spotrepair verleend zich ideaal voor zones onder de knie. Zoals stootlijsten, bumpers, dorpelranden, ect. Maar spiegelkappen en deurklinken zijn ook zeer geschikt voor spotrepair. De specialist zal natuurlijk aangeven wat uiteindelijk het advies zal zijn.

Wat kan niet en wat wel met spotrepair.

Spotrepair kan goed worden uitgevoerd als de reparatie plek niet groter is dan een A4 formaat. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en ziet u niks meer van de schade. Wat zeker niet aan te raden is, is als de schade te veel geplamuurd moet worden. Als je te beschadigde plekjes heeft zal de specialist u verwijzen naar een traditioneel schadehersteller.

Wat kost spotrepair?

De kosten van spotrepair draagt bij aan de staat van de kras, de grote, de diepte, de plaats (zichtplaats) en het eventuele meerwerk voor de- en montage. Gemiddeld kan je een spotrepair van niet groter dan een A4 formaat reparatieplek, zonder (de)montage, een rekening verwachten vanaf €175,00.

Kan Fiksjedeuk.nl ook de schade beoordelen?

Onze service afdeling kan zeker adviseren wat kan en wat niet. De uiteindelijke afspraak en prijsafspraak wordt gemaakt met de betreffende specialist.

Staat je vraag er niet tussen?

Wil je nog iets weten? Via onze contact pagina vind je onze gegevens.

Krassen op auto wegwerken

Is de diepte van de kras bepaald? Dan is het zaak om de krassen op de auto weg te werken. Om te zorgen dat krasjes niet meer zichtbaar zijn kan gestart worden met het gebruik van autolak spuitbussen of lakstiften. Door dit toe te passen kan schade op een simpele en nette manier verwijderd worden. Kennis en vakmanschap is zeer gewenst als het aankomt op het wegwerken van krassen op de auto. De lak op auto’s bestaat uit meerdere lagen. Op het metaal van een auto is grondlak bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de wagen niet gaat roesten.

Kras auto repareren

Heb je een kras in de auto en wil je deze laten repareren? Een goed advies van een krasspecialist kan goud waard zijn. Dit geldt eveneens voor het gebruik van de juiste lakproducten. Het materieel waarmee wordt gewerkt moet van professionele kwaliteit zijn. Zorg dat je vooraf inzichtelijk krijgt welke kosten er voor het repareren van de auto in rekening gebracht zullen worden. Hoe dieper de plek hoe meer er betaald moet worden. Een diepe kras is vaak te onderscheiden door de kleur. Deze krassen zien er uit als een witte of grijze streep. Wanneer de schade zich uit in de kleurlak van de wagen is er sprak van een middeldiepte kras.

Fiks je deuk