Fiks je deuk

Private lease en kleine autoschade

Een steeds meer voorkomende vorm van autorijden is “private lease”. Deze vorm van autobezit of als mobiliteitsoplossing. En niet zo gek, want voor vast bedrag per maand ben je volledig ontzorgt. Met een private lease-abonnement kun je verwachten dat je geen onverwachte kosten hebt. Zo zit er in het maandelijkse tarief een autoverzekering, onderhoud, houderschapsbelasting en full-service helpdesk. Echter betaal je zelf wel, de wasstraat, brandstof, bekeuringen en je parkeerkosten. Hiermee kun je eigenlijk best voordelig autorijden, met de bijkomende voordelen zoals gemak, betrouwbaarheid en het de oplossing biedt van je mobiliteit.

Waar je misschien niet aan denkt zijn de nadelen, zoals een negatief BKR-registratie dat beïnvloed wordt op je nieuw af te sluiten hypotheek. Het tweede is dat je een financieel contract aangaat, en daarom een verplichting hebt waar je niet snel of gemakkelijk onderuit komt. En tot slot (waarom deze blog is geschreven is) je eigen risico. Bij schades of bij inlevering van je beschadigde auto ontvang je in vele gevallen een eindafrekening. Zo kan een deuk, of kras al snel een eigenrisico bedragen van €350,00 of hoger per schadegeval.

De bedoeling is als je de auto inlevert na de looptijd, het voldoet met de overeenstemming van de leasemaatschappij. Hier kun je denken aan de vooraf besproken kilometers, en vooral schadevrij. Lukt je dit? Dan is de eindafrekening nul, en staat als je dat wenst weer een nieuwe auto voor je klaar.

Ontstaat er onverhoopt een niet verklaarbare schade zoals een deukje of kras? Dan ben je altijd de pineut! Want de autoverzekering staat op jouw naam, en de eindafrekening ook. En kost het je altijd de eigen risico in de vorm van het vooraf gekozen bedrag. Dit varieert per overeenkomst, en kan een klein ongelukje je duur te komen staan.

Rij je met een private leaseauto, dan kies je voor extra verantwoordelijkheid. Naast je financiële verplichting ben je ook verantwoordelijk om de auto in goede staat te behouden. En is het extra slim om de auto schadevrij te houden tijdens de gehele looptijd, en gebruik te maken van smartrepair bij onverhoopte kleine gevalletjes. Want deukjes en krasjes sparen tot inlevering kan je misschien wel een zonnige vakantie kosten. Wees bewust met de omgang van je leuke “eigen” private leaseauto, en laat ‘m af en toe checken door bijvoorbeeld een specialist van Fiksjedeuk.nl.

Komt het onverwachts toch voor dat je een kleine schade oploopt met je private leaseauto? Bespaar dan honderden euro’s en tijd, en profiteer door een professionele specialist in te schakelen. Zo weet je dat je binnen een dag schadevrij op weg kan!

Fiks je deuk