Wat is Spotrepair?

Om te beslissen of je baat hebt bij spotrepair is het goed om te weten wat dit precies is. Spotrepair wordt in Nederland steeds vaker door autobezitters ingezet. Een kleine deuk of kras op de bumper of carrosserie zal worden hersteld. Dit wordt gedaan op een specifiek deel. Het is dus niet zo dat de hele wagen gespoten zal worden. Het beschadigde deel wordt geschuurd tot het egaal is. Als het nodig is kan er worden gepolijst en/of geplamuurd. Dat werk kan gezien worden als lakschade herstellen. Het kan snel gebeuren en is voordeliger ten opzichte van de ouderwetse manier van schadeherstel.

 

 

Ben je benieuwd naar de kosten voor spotrepair? De bedragen die voor deze werkzaamheden worden gevraagd kunnen per schadehersteller verschillen. Voordat je iemand aan het werk zet is het raadzaam om bij meerdere bedrijven een vrijblijvende offerte op te vragen.

Fiks je deuk

Geen kleurverschil

Er wordt te werk gegaan met specifieke meetapparatuur. Deze technologie kan de exacte kleur van de lak bepalen. Vervolgens wordt lak alleen op de te repareren plek aangebracht. Met als positieve gevolgen dat er geen kleurverschil te zien is. Er zijn wel situaties dat aangrenzende delen worden meegenomen. Dit gebeurt alleen als het echt nodig is.

Veel gestelde vragen

Wat kan wel en wat kan niet?

Uitdeuken zonder spuiten is tegenwoordig een reparatie methode waarbij veel mogelijk is. Door ervaring van de uitdeuker en moderne tools, worden er verbluffende resultaten behaald. Maar de vuist regel is, deukjes tot een grote van een 2 euro muntstuk zijn de meest gangbare. Groter kan altijd in overleg met de specialist.

Deukjes in een “bodyline” is mogelijk, maar deukjes op een rand niet altijd.
Deukjes met lakschade en of slecht overgespoten delen, is uitdeuken zonder spuiten niet aan te raden. Maar een beoordeling van de uitvoerende specialist is op zo’n moment aan te bevelen.

Wat is spotrepair?

Spotrepair staat voor klein spuitwerk op de carrosserie. Kleine schades kunnen hierbij mooi worden hersteld, zonder dat de auto in een spuitcabine hoeft. Zo worden krassen en schaven langs bumpers ideaal verholpen.

Hoe werkt spotrepair?

De spotters (de specialist van spotrepair) bij Fiksjedeuk.nl zijn ware artiesten. Met speciale kleine spuitpistolen worden kleine schades mooi gelakt. De kleuren worden op kleurcode gemengd en geblend met de originele lak. Na de reparatie is de schade niet meer terug te vinden.

Wat is de toepassing van de techniek spotrepair?

Spotrepair verleend zich ideaal voor zones onder de knie. Zoals stootlijsten, bumpers, dorpelranden, ect. Maar spiegelkappen en deurklinken zijn ook zeer geschikt voor spotrepair. De specialist zal natuurlijk aangeven wat uiteindelijk het advies zal zijn.

Wat kan niet en wat wel met spotrepair.

Spotrepair kan goed worden uitgevoerd als de reparatie plek niet groter is dan een A4 formaat. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en ziet u niks meer van de schade. Wat zeker niet aan te raden is, is als de schade te veel geplamuurd moet worden. Als je te beschadigde plekjes heeft zal de specialist u verwijzen naar een traditioneel schadehersteller.

Wat kost spotrepair?

De kosten van spotrepair draagt bij aan de staat van de kras, de grote, de diepte, de plaats (zichtplaats) en het eventuele meerwerk voor de- en montage. Gemiddeld kan je een spotrepair van niet groter dan een A4 formaat reparatieplek, zonder (de)montage, een rekening verwachten vanaf €175,00.

Kan Fiksjedeuk.nl ook de schade beoordelen?

Onze service afdeling kan zeker adviseren wat kan en wat niet. De uiteindelijke afspraak en prijsafspraak wordt gemaakt met de betreffende specialist.

Staat je vraag er niet tussen?

Wil je nog iets weten? Via onze contact pagina vind je onze gegevens.

Spotrepair auto

Moet er spotrepair aan de auto plaatsvinden? Dan zal dat gebeuren middels een stappenplan. Het eerste dat zal worden ondernomen is het schuren van het beschadigde deel. Als dat gedaan is moet de bolide netjes afgedekt worden. Het afdekken wordt gedaan zodat er geen verf op andere plekken op de auto terecht komt. De grondverf die wordt gespoten kan gezien worden als de eerst verflaag.

Er wordt een hittelamp gericht op het deel dat is gespoten. Dit wordt gedaan zodat de plek snel kan opdrogen. Met een speciale kleurscanner wordt de lakkleur van de auto bepaald. Een mengproces zorgt dat de kleur zal overeenkomen met de huidige kleur. Na het aanbrengen van de nieuwe laklaag wordt de plek gedroogd. Dit wordt gedaan met behulp van een hittelamp. Als laatste wordt er een beschermende laklaag aangebracht.

Spotrepair prijzen

De prijzen voor spotrepair hangen vaak af van de grootte, de plek en de schade. Het kan bijvoorbeeld om een deuk of kras gaan. Dit wordt bekeken door een monteur. Die bepaald of de auto geplamuurd of uitgedeukt moet worden. Het kan voorkomen dat de wagen opnieuw gespoten moet worden. Een heftige schade en grote schadeplekken zullen automatisch zorgen voor hogere kosten. Er kan ook averij aan de bumper of carrosserie zijn ontstaan. Specialisten bekijken waar tijdens herstelwerkzaamheden rekening mee moet worden gehouden.

Verzekerd of niet?

Natuurlijk wil je weten of je wel of niet verzekerd bent bij schade. Zullen de kosten voor spotrepair uiteindelijk wel of niet geclaimd kunnen worden bij de verzekering. Iemand kan vanwege een claim zomaar vijf schadevrije jaren kwijt zijn. Overweeg dus of je dit de moeite waard vindt als het om een klein schadebedrag gaat. In de meeste situaties is het een goede beslissing om lichte autoschade uit de eigen portemonnee te betalen. Dit kan ervoor zorgen dat u veel geld zult besparen.

Uitdeuken zonder spuiten

Wist je dat een auto uitgedeukt kan worden zonder spuiten? Bij een deuk of kras is het wel zo fijn als een gespecialiseerd iemand dit kan oplossen. Een specialist zal eerst bestuderen wat er daadwerkelijk aan de hand is. Vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt.

In de meeste Nederlandse plaatsen zijn bedrijven met een goede uitdeukservice gehuisvest. Het is erg prettig als de kosten niet de pan uitrijzen en een bedrijf vakkundig te werk kan gaan. De echte goede ondernemingen zullen zich kunnen onderscheiden van de rest. Uitdeuken zonder spuiten kan alleen bij onderdelen zoals aluminium en staal.

Speciale techniek

Heeft jouw auto een deuk en wil je weten of deze uitgedeukt kan worden zonder te spuiten? Het is niet altijd een optie om deukjes uit te laten deuken. Dit heeft te maken met het feit dat er verschillende deukvormen zijn. Iedere schade zal via een speciale techniek opgelost moeten worden.

Kies je voor uitdeuken zonder spuiten? Dit kan een geweldig resultaat opleveren. Het is dan wel van belang dat er gewerkt wordt met de juiste materialen en er een goede techniek wordt toegepast. Innovatie kan hier een belangrijke rol in spelen. Nieuwe innovatieve werkwijzen kunnen deuken goed herstellen. Specialisten kunnen deukjes op vakkundige wijze repareren.

Krassen polijsten

Het polijsten van krassen kan eveneens een goede optie zijn. Veel autogebruikers balen als een stekker als er een kras of meerdere in de autolak zitten. Het is dan van belang te weten of de kras hersteld kan worden en op welke manier.

Echte autospecialisten kunnen aan de slag gaan met polijsttechniek. Het kan dan gaan om krassen van een tak of struik, of een kras bij de handgreep. Ritsen van jassen of tassen kunnen er eveneens voor zorgen. Te diepe krassen zijn vaak niet meer te polijsten. Ga dan aan de slag met een lakstift of kies voor spotrepair.

Diepe krassen verwijderen

Net als een deuk is een diepe kras in de autolak ook niet leuk. Toch ontkomen autorijders er niet aan dat er weleens een kras ontstaat. Krassen kunnen zelf verwijderd worden. Er kan ook voor gekozen worden om dit uit te besteden. Een klein krasje is eenvoudiger op te lossen in vergelijking met een grote kras. Autospecialisten weten in ieder geval wat de juiste aanpak is.

Om zo weinig mogelijk risico te lopen is het verstandig om een auto regelmatig met de hand schoon te maken. Kies dus niet voor een wasstraat want daar kan sneller iets misgaan. Er zal na de wasbeurt een goede wax op de auto aangebracht moeten worden. Dit gaat corrosie en roest tegen.

Fiks je deuk