Parkeerschade herstellen kosten

Heeft jouw auto parkeerschade en wil je dit laten herstellen? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten voor het herstel. In dit artikel gaan we dieper in op deze kosten en de diverse technieken die ingezet kunnen worden om je met een herstelde auto weer de weg op te laten gaan. Nadat de auto door specialisten onder handen is genomen, zal niemand meer weten dat je ooit last van parkeerschade hebt gehad.

Verschillende soorten parkeerschades

Er bestaan verschillende soorten parkeerschades. Ongeacht welke soort schade het is, is het erg vervelend voor de autobezitter. Hieronder beschrijven we een aantal schades die veel voorkomen bij parkeren.

Parkeerdeuken in het voertuigchassis

Er kunnen schades zoals parkeerdeuken in het voertuigchassis ontstaan. Het chassis is het onderste deel van een auto. Wanneer er tegen een paal of ander object aangereden wordt, kunnen deuken in het onderste gedeelte, het gevolg zijn. Voor de meeste mensen is dit geen absolute ramp, maar het moet wel hersteld worden. Bij dit soort situaties treden er vaak kleine deukjes bij de bumper of wielkasten op. Dit komt meestal voor als je tegen een andere auto botst of als je iets omverrijdt zoals een paal of bij een drempel.

 

 

Schade aan spiegel, deur of carrosserie

Parkeerschade kan ook schade aan spiegel(s), deur(en) of carrosserie betekenen. Het frame van een auto wordt de carrosserie genoemd. Op het moment dat een bestuurder ergens tegenaan rijdt, kan er een kras, deuk of meerdere krassen of deuken in de carrosserie ontstaan. Dit gebeurt vaak als iemand niet goed oplet. Soms is er sprake van vandalisme. Spiegels en deuren kunnen eveneens schade oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een beschadigde spiegel of deur die niet goed sluit. Krassen op de lak komen ook geregeld voor. Het is daarom raadzaam om goed op te letten als je achter het stuur zit.

Krassen op lak

Lak zit verspreid over de carrosserie en biedt bescherming tegen roestvorming. Mocht je ergens tegenaan rijden kan dit leiden tot krasjes in de lak. Dit kan ook komen door iets hards dat over de lak schraapt. In veel gevallen is dit onschuldig en kan het gemakkelijk hersteld worden. Soms zal de lak zo erg aangetast zijn dat deze vervangen moet worden. Er wordt dan aangeraden om niet te lang te wachten met het herstellen van de krassen. Een van de functies van lak is om de wagen te beschermen tegen roest. Een autobezitter wil niet met roest op de auto rondrijden. In sommige situaties zijn parkeerschades niet altijd te zien. Zo kan er sprake zijn van kleine krasjes die niet met het blote oog waar te nemen zijn, maar wel voor schade aan lak en roest aan de wagen zorgen. Bij twijfels is het altijd raadzaam om er een autospecialist naar te laten kijken.

Veel gestelde vragen

Wat kan wel en wat kan niet?

Uitdeuken zonder spuiten is tegenwoordig een reparatie methode waarbij veel mogelijk is. Door ervaring van de uitdeuker en moderne tools, worden er verbluffende resultaten behaald. Maar de vuist regel is, deukjes tot een grote van een 2 euro muntstuk zijn de meest gangbare. Groter kan altijd in overleg met de specialist.

Deukjes in een “bodyline” is mogelijk, maar deukjes op een rand niet altijd.
Deukjes met lakschade en of slecht overgespoten delen, is uitdeuken zonder spuiten niet aan te raden. Maar een beoordeling van de uitvoerende specialist is op zo’n moment aan te bevelen.

Wat is spotrepair?

Spotrepair staat voor klein spuitwerk op de carrosserie. Kleine schades kunnen hierbij mooi worden hersteld, zonder dat de auto in een spuitcabine hoeft. Zo worden krassen en schaven langs bumpers ideaal verholpen.

Hoe werkt spotrepair?

De spotters (de specialist van spotrepair) bij Fiksjedeuk.nl zijn ware artiesten. Met speciale kleine spuitpistolen worden kleine schades mooi gelakt. De kleuren worden op kleurcode gemengd en geblend met de originele lak. Na de reparatie is de schade niet meer terug te vinden.

Wat is de toepassing van de techniek spotrepair?

Spotrepair verleend zich ideaal voor zones onder de knie. Zoals stootlijsten, bumpers, dorpelranden, ect. Maar spiegelkappen en deurklinken zijn ook zeer geschikt voor spotrepair. De specialist zal natuurlijk aangeven wat uiteindelijk het advies zal zijn.

Wat kan niet en wat wel met spotrepair.

Spotrepair kan goed worden uitgevoerd als de reparatie plek niet groter is dan een A4 formaat. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en ziet u niks meer van de schade. Wat zeker niet aan te raden is, is als de schade te veel geplamuurd moet worden. Als je te beschadigde plekjes heeft zal de specialist u verwijzen naar een traditioneel schadehersteller.

Wat kost spotrepair?

De kosten van spotrepair draagt bij aan de staat van de kras, de grote, de diepte, de plaats (zichtplaats) en het eventuele meerwerk voor de- en montage. Gemiddeld kan je een spotrepair van niet groter dan een A4 formaat reparatieplek, zonder (de)montage, een rekening verwachten vanaf €175,00.

Kan Fiksjedeuk.nl ook de schade beoordelen?

Onze service afdeling kan zeker adviseren wat kan en wat niet. De uiteindelijke afspraak en prijsafspraak wordt gemaakt met de betreffende specialist.

Staat je vraag er niet tussen?

Wil je nog iets weten? Via onze contact pagina vind je onze gegevens.

Beschadiging door vandalisme

Dan kan er ook nog eens beschadiging door vandalisme optreden. Dit is erg vervelend en iets wat je niet zelf in de hand hebt. Vandalisme wil zeggen dat er schade aan jou bezitting ontstaat door toedoen van iemand anders. Het kapotmaken van andermans spullen komt niet vaak voor, maar wel eens. Er zijn wijken waar veel vernielingen zonder reden plaatsvinden. Jouw auto kan daardoor beschadigd raken. Het slopen of vernielen kan op diverse plekken gebeuren. Niet alleen op straat, maar bijvoorbeeld ook in een parkeergarage of in een parkeervak. Bij vandalismeschade aan je geparkeerde auto kun je denken aan een kras in de lak of een wellicht zelfs een steen door de ruit of schade aan het onderstel. In sommige situaties is de schade enorm ernstig en moet de auto helemaal gestript worden.

Deuk zonder lakschade

Heb je te kampen met een deuk of meerdere deuken in je auto? Zoals eerder beschreven kunnen hier meerdere redenen aan ten grondslag liggen. Een van de oorzaken kan zijn dat er een auto net te dicht naast je geparkeerd stond. Ook kan er een steen tegen de bumper zijn gevallen. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat de deukjes/deuken zo snel mogelijk verwijderd worden. Het is goed om te weten dat een deuk zonder lakschade verholpen kan worden.

Autoschade en verzekering

Heb je autoschade en wil je de verzekering hiervoor laten betalen? Bij de meeste schadeherstel situaties wordt gedacht dat het verstandig is om de verzekeraar de kosten te laten betalen. Toch is het bij klein schadeherstel vaak zo dat een claim ervoor zorgt dat je slechter af bent. Na een schadeclaim ga je namelijk een aantal treden op de bonus-malusladder naar beneden waardoor er meer premie betaald moet worden.

Uitdeuken zonder spuiten

Heb je te maken met een deuk in de auto? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor uitdeuken zonder spuiten. Dit herstel gaat volgens een speciale techniek, waarmee kleine deuken hersteld kunnen worden zonder dat er opnieuw gelakt hoeft te worden. Bij uitdeuken zonder uitspuiten kan een auto zonder lakschade in het plaatwerk, portieren, daken en motorkappen hersteld worden zonder dat er overgespoten moet worden.