Uitdeuken zonder lakschade kosten

Als je een auto hebt en je hebt lakschade opgelopen, dan is dat natuurlijk een vervelend probleem. Gelukkig is er aan lakschade, zoals een parkeerdeukje of een krasje op je bumper, genoeg te doen. Zo kun je via Fiksjedeuk offertes opvragen van lakschade specialisten, die deukjes verwijderen kunnen of je auto kunnen uitdeuken zonder spuiten. Maar wat zijn veel voorkomende oorzaken van parkeerdeukjes? Welke voordelen heeft het professioneel verwijderen van een parkeerdeukje of uitdeuken zonder spuiten? En hoe zit het met de kosten van uitdeuken zonder spuiten? Wat ben je hier ongeveer voor kwijt? In dit artikel vertellen we je het allemaal!

 

 

Fiks je deuk

Belangrijke oorzaken van lakschade aan auto’s en andere voertuigen

Lakschade aan auto’s, scooters of bestelbusjes kan op allerlei manieren ontstaan. Een van de meest voorkomende oorzaken is dat er bij het inparkeren een stuurfoutje wordt gemaakt. Vaak gebeurt dit als de parkeerplek krap is, als het druk is of als iemand achteruit rijdt. Je hebt dan, voordat je het weet, een deuk in je carrosserie zitten. Verder kan slecht weer deukjes veroorzaken, bijvoorbeeld als het flink hagelt. Bij hevige stormen is de kans op deuken ook aanzienlijk, zeker als er takken van de bomen waaien en op je auto terechtkomen. Ten slotte kun je ook door een (kleine) aanrijding te maken krijgen met deuken. Let er trouwens op dat je, als een andere automobilist de schade heeft veroorzaakt of je zelf allrisk bent verzekerd, de kosten verhaalt kunnen worden via de verzekering.

De voordelen van deukjes laten verwijderen door een professional

Een van de grootste voordelen van deukjes verwijderen laten uit je auto, bus of scooter, is dat je voertuig er daarna weer als nieuw uitziet. Het oog wil natuurlijk ook wat. Dus waarom zou je blijven rondrijden in een auto met een of meer deukjes in de carrosserie? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Verder is het fijne aan deuken uit je voertuig halen dat je auto hierdoor zijn waarde behoudt. Mocht je je voertuig willen doorverkopen, dan zal een geïnteresseerde koper die deuken in de carrosserie tegenkomt gaan afdingen op de prijs. Ten slotte is een groot pluspunt van uitdeuken zonder spuiten de vriendelijke prijs die hiervoor bij veel garages en autospeciaalzaken gerekend wordt. Veel automobilisten en chauffeurs denken dat uitdeuken erg duur is. Maar over het algemeen vallen de kosten voor schadeherstel zonder spuitwerk enorm mee. Lees snel verder en ontdek wat uitdeukwerk onder spuiten ongeveer kost. Dan weet je waar je rekening, mee moet houden.

Veel gestelde vragen

Wat kan wel en wat kan niet?

Uitdeuken zonder spuiten is tegenwoordig een reparatie methode waarbij veel mogelijk is. Door ervaring van de uitdeuker en moderne tools, worden er verbluffende resultaten behaald. Maar de vuist regel is, deukjes tot een grote van een 2 euro muntstuk zijn de meest gangbare. Groter kan altijd in overleg met de specialist.

Deukjes in een “bodyline” is mogelijk, maar deukjes op een rand niet altijd.
Deukjes met lakschade en of slecht overgespoten delen, is uitdeuken zonder spuiten niet aan te raden. Maar een beoordeling van de uitvoerende specialist is op zo’n moment aan te bevelen.

Wat is spotrepair?

Spotrepair staat voor klein spuitwerk op de carrosserie. Kleine schades kunnen hierbij mooi worden hersteld, zonder dat de auto in een spuitcabine hoeft. Zo worden krassen en schaven langs bumpers ideaal verholpen.

Hoe werkt spotrepair?

De spotters (de specialist van spotrepair) bij Fiksjedeuk.nl zijn ware artiesten. Met speciale kleine spuitpistolen worden kleine schades mooi gelakt. De kleuren worden op kleurcode gemengd en geblend met de originele lak. Na de reparatie is de schade niet meer terug te vinden.

Wat is de toepassing van de techniek spotrepair?

Spotrepair verleend zich ideaal voor zones onder de knie. Zoals stootlijsten, bumpers, dorpelranden, ect. Maar spiegelkappen en deurklinken zijn ook zeer geschikt voor spotrepair. De specialist zal natuurlijk aangeven wat uiteindelijk het advies zal zijn.

Wat kan niet en wat wel met spotrepair.

Spotrepair kan goed worden uitgevoerd als de reparatie plek niet groter is dan een A4 formaat. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en ziet u niks meer van de schade. Wat zeker niet aan te raden is, is als de schade te veel geplamuurd moet worden. Als je te beschadigde plekjes heeft zal de specialist u verwijzen naar een traditioneel schadehersteller.

Wat kost spotrepair?

De kosten van spotrepair draagt bij aan de staat van de kras, de grote, de diepte, de plaats (zichtplaats) en het eventuele meerwerk voor de- en montage. Gemiddeld kan je een spotrepair van niet groter dan een A4 formaat reparatieplek, zonder (de)montage, een rekening verwachten vanaf €175,00.

Kan Fiksjedeuk.nl ook de schade beoordelen?

Onze service afdeling kan zeker adviseren wat kan en wat niet. De uiteindelijke afspraak en prijsafspraak wordt gemaakt met de betreffende specialist.

Staat je vraag er niet tussen?

Wil je nog iets weten? Via onze contact pagina vind je onze gegevens.

Kosten van uitdeuken zonder spuiten

Wat kost je auto laten uitdeuken zonder dat er gespoten hoeft te worden ongeveer? Deze kosten kunnen per aanbieder sterk uiteenlopen. Als de schade erg klein is omdat het om een miniem deukje gaat, ben je bij sommige lakschadespecialisten al voor een bedrag tussen de 30 en 50 euro klaar. Gaat het echter om grotere schade of grotere deuken, dan kan dit bedrag oplopen tot enkele honderden euro’s. Gelukkig komt dat laatste niet veel voor en betreft het meestal kleinere autodeukjes die weggehaald moeten worden.

Vergelijk online en kies een goede aanbieder

Bezoek gewoon onze website om offertes van garages bij jou in de buurt op te vragen. Zo kun je een goede vergelijking maken tussen beschikbare specialisten bij jou in de regio en kiezen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Fiks je deuk