Fiks je deuk

De grote voorjaarsschoonmaak

Je herkent het vast, als de eerste lenteachtige zonnestralen zich laten zien. Dan gaan we als een druk bijtje ons huis uitmesten en schoonmaken. Bij sommige zijn deze taken verdeeld, zodat één de taak op zich neemt om de auto aan te pakken. Stofzuigen, lapje over het dashboard en flink met de tuinslang elk kiertje en gaatje de auto reinigen. In deze fase van het jaar kijk je weer eens bewust naar je auto, en bedenk je vast hoe trots je bent als deze er weer blinkend bijstaat. Maar dan ontdek je onverhoopt een paar krassen, of een klein parkeerdeukje.

Elk jaar als de ijssalons opengaan, zijn onze specialisten ook weer erg druk met deukjes en krasjes. Want dat is nu eenmaal hoe ons menselijk oog het ziet, mooi weer, mooie auto. Regen? Dan laten we de wasstraat nog even links liggen.

 

Deuk ontdekt

Laatst kwam er een klant en vertelde dat hij zijn auto helemaal gewassen had, en heel blij was met zijn resultaat. Toen hij de prestatie aan zijn vrouw liet zien, zei ze: wat een rare deuken zijn dat. De man keek verbaast op en inspecteerde de deuken in de dakrand van zijn auto. Ik hoorde het verhaal aan en vroeg hem hoe hij het dak had gewassen. Met een uitgebeelde uitleg van de man, werd de oorzaak van de deuken mij herkenbaar. Deze had hij namelijk zelf gemaakt door te leunen op de dakrand, om bij het dak te kunnen met de spons. Verbaasd kijk hij mij aan, en zei: Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat is dus niet zo sterk? Klopt, vertelde ik de man. Een dakstijl is een harde constructie van de carrosserie, echter zijn er nu meer nieuwere auto’s die wel de constructie hebben. Maar dan van binnenuit, en is het plaatwerk aan de buitenzijde een afwerking van het model. Dit betekend dat dit plaatwerk minder stijf is dan bijvoorbeeld oudere modellen. Gelukkig voor de beste man kon deze deuk zonder overspuiten worden opgelost, met de techniek uitdeuken zonder spuiten. En in dit geval met lijm-techniek, want de dakrand is niet van achter het plaatwerk bereikbaar. Na een aantal uur was de dakrand weer super strak, en vertrok de man met een gerust hart weer naar zijn lieftallige vrouw. Om waarschijnlijk weer het resultaat te laten zien, maar dan zonder deuken!

Kortom gebeurt er rondom de auto altijd wel iets waar je geen grip op hebt, en kun je dit vaak oplossen door bewuster om te gaan met je auto. Wees zuinig op je auto, dan kun je er langer van genieten. Zo kost het je uiteindelijk minder, omdat je minder auto’s hoeft te kopen. Goed voor de portemonnee en het milieu!

 

Bewust een onbewuste kleine schade gezien aan je auto? Vind dan je fiksjedeuk.nl-specialist bij jouw in de buurt!

Fiks je deuk