Fiks je deuk

Veel auto’s deukjes en krasjes

Het Nederlandse straatbeeld dat is wel voor iedereen bekend, en wellicht zelfs zo bekend dat we het niet meer eens zien. Bijna alle auto’s hebben wel deukjes of krasjes, of andere kleine schades. Maar vele automobilisten zien dit niet eens!

En omdat we met Fiksjedeuk.nl oog hebben op vooral kleine autoschades, is het onderwerp natuurlijk hoe de auto’s er in Nederland bij staan. Want bijna alle auto’s hebben een kleine schade, zelfs als denkt dat die van jou schadevrij is. Hiermee bedoel ik niet dat je gelijk je auto moet inspecteren op deukjes, maar de meest voorkomende kleine schades zijn: Schaafschade aan de onderkant van de voorbumper, parkeerdeukjes aan de bijrijderskant, ingebrande vogeluitwerpselen, spiegelkappen licht bekrast, steenslag, deukjes op het dak en veel beschadigde velgen. Deze genoemde kleine schades zijn meestal door andere en jezelf veroorzaakt, en is meestal niet verhaalbaar. Echter ga je er zelf op achteruit als je de schades aan je auto laat zitten. Ik snap ook wel dat je niet zit te wachten om een hele bumper te laten overspuiten uit je eigen zak, omdat je bijvoorbeeld hiervoor niet verzekerd bent. Of juist om voor zo’n kleine schade je no-claim aan te tasten, is het je meestal niet waard. Maar over verzekeringen later in een ander blog.

 

Wees lief voor je auto

De reden dat je je auto goed wilt onderhouden (mechanisch onderhoud), is dat je onderweg niet wenst stil te staan. Een noodzakelijk kwaad dus, net als de jaarlijks terugkomende apk-keuring. Qua onderhoud kost een auto nu eenmaal geld. Maar de meest belangrijke regel van het onderhoud is in mijn opinie veiligheid. Je wilt nu eenmaal comfortabel van A naar B. Je hoort mensen weleens klagen dat de ruitenwisser vervangen moest worden, omdat er een klein scheurtje in zat. Nogmaals bij een grote plensbui wil je niet voor verrassingen komen te staan, en gegarandeerd goed zicht houden. Dus wees lief voor jouw auto, en geef ook een beetje aandacht aan het uiterlijk. De reden hiervan is dat andere vaak onzorgvuldig omgaan met jouw auto, als ze zien dat jouw auto er onverzorgd uit kan zien. Regelmatig wassen en dus een schone auto, laat andere automobilisten bij in- en uit parkeren onbewust beter opletten. Maar als er drie parkeerdeukjes op een rij zitten aan de bijrijderskant, zal de andere* naast geparkeerde minder moeite hebben om zijn portier in jouw carrosserie te kletteren. *(een in- en uitstappende niet oplettende autoliefhebber).

Kortom zal de waarde van de auto per schadegeval dalen, of je nu een privéauto, auto van de zaak of een leaseauto rijdt. Niet alleen in inruilwaarde, maar ook in eigenrisico afdracht per schade zal in je nadeel werken. Wees dus bewust en lief voor jouw auto, want dat brengt alleen maar plezier in het dagelijkse gebruik. En als je in de toekomst je de auto inlevert of inruilt zal je dankbaar de afscheid nemen van jouw bolide.

 

Dus een kleine autoschade laat je kwalitatief, voordelig en vlot Fiksen door de specialist bij jouw in de buurt!

 

Fiks je deuk