Fiks je deuk

Deuk door vuurwerk!

Waarschijnlijk heb je lekker genoten van de jaarwisseling, het nuttige van de heerlijk zelfgemaakte oliebollen en appelflappen. En de glazen rijkelijk gevuld met een toost op geluk, gezondheid en alle goede voornemens. Dat is natuurlijk het ideale beeld en ik hoop ook dat je daarvan hebt kunnen genieten. Ondanks het vuurwerkverbod is er veel vuurwerk afgestoken, want vuurwerk hoort bij oud en nieuw. Althans dat was de traditie en moeilijk uit ons systeem te krijgen.

Na een aantal dagen zien we de sporen van het nieuwjaarsfeest nog op straat liggen, en de overgebleven kerstverlichting probeert nog sfeer te maken tijdens de regenachtige dagen. Na het opruimen in je vrije tijd, bedenk je ook om de auto eens door de wasstraat te halen. Alles lekker schoon en fris voor het nieuwe jaar. En dan nadat je de auto aan het nalopen bent, met bijvoorbeeld drogen van je auto merk je een deukje op. Bij de één valt het eerder op dan bij de ander, maar in maand januari en februari (veelal in drogere periodes) worden er veel deukjes opgemerkt. De motorkappen vallen het eerst op, dan daken en gevolgd door zijpanelen. Een deukje van vuurwerk heeft vaak dezelfde soort inslag, soms is er zelfs wat kruitspoor te zien. De inslag van een vuurwerkdeukje kan vrij diep zijn, of gecombineerd zijn met een cirkelvormige inslag, ter herleiden van een vuurpijlhuls.

 

Voordeliger dan je denkt

Balen! Denk je, en misschien is dit al eens gebeurt en heb je het laten overspuiten. Dit was dan waarschijnlijk het advies van de schadehersteller. Wat een slecht begin van het jaar, hier had je niet op gerekend. Daarom rijden er ook veel auto eigenaren door met dit soort deukjes, na hoge offertes. Maar zou je dit ook doen als je wist dat je in sommige gevallen niet duurder uit bent dan een volle tank benzine? Want dit soort deuken zijn vaak te herstellen zonder overspuiten! Zo heb ik in mijn jaren verschillende voorbeelden mogen ervaren. Het is wel zo dat er geen vaste prijs te hanteren valt voor deukjes, dit omdat de toepaste techniek het verschil maakt in tijd en vaardigheid. Maar over prijzen zal ik een andere blog beschrijven.

Zo heb ik in de afgelopen jaren al veel deukjes hersteld die door vuurwerk zijn veroorzaakt. Een dankbaar klusje, want de meeste bolide eigenaren zijn er vaak kapot van (net als die vrouw in de eerste blog). Maar na afloop zijn ze zeer verrast en blij met het eindresultaat. Dus een goed begin van een het jaar is niet balen omdat je een deukje hebt, maar lekker starten met het nieuwe jaar. Met de postcodechecker zie je jouw specialist in de regio, die jouw bolide binnen een dag weer strak heeft. En dat voor een aantrekkelijk tarief!

Ik wens je een gezond, deukvrij en liefdevol jaar toe!

 

Fiks je deuk