Fiks je deuk

Een heftige reactie midden op de parkeerplaats

Wat gebeurt daar toch? Net aangekomen op de parkeerplaats van de supermarkt. Op het moment dat ik de auto uitstap en mijn portier dicht doe. Zie ik recht tegenover mij een dame met haar vinger druk te vegen over haar portier, met een luide stem “de vuile … kunne ze nie uitkijken!!!”, klonk het. Ze kijkt naar de naast haar geparkeerde auto, en weer terug naar haar portier. Het leek wel of ze dat meer dan 10x deed. Met een geïrriteerde blik, rode vlekken in haar gezicht en haastige beweging, stapt ze in haar auto. Tijdens het instappen trekt ze eerst haar deur dicht tegen haar voet, die nog buiten de deur was. Nadat ze eindelijk goed zit, start ze haar auto zonder haar voet op de koppeling te houden, gelukkig gaat het net goed, de auto schiet een klein stukje naar voren en slaat vervolgens af. Ze schreeuwt in haar auto, je hoort het niet maar je zag het door het voorraam heen. Grote ogen, mond open met haar tanden op elkaar en haar handen vastgeklampt op het stuur. Vervolgens start ze opnieuw haar auto, en vertrekt met een hoog motorgeluid van de parkeerplaats. En voorbijganger die ook alles zag keek mij aan en zei “die spoort niet”. Ik knikte en zei “dat was een heftig emotioneel gevalletje”. De rust op de parkeerplaats van de supermarkt was teruggekeerd.

En toch heeft de dame in kwestie gelijk, iemand had haar auto beschadigd en niemand nam daar zijn of haar verantwoordelijkheid voor. Wegrijden zonder iets te zeggen ontstaat vaak uit diverse redenen, desondanks is het allesbehalve sociaal.

Mijn naam is Edwin van Fiksjedeuk.nl en ik ben meer dan 15 jaar gespecialiseerd in smartrepair. Dit is het uitoefenen van uitdeuken zonder spuiten en spotrepair, dit samen is een hefboom- en lijmtechniek en het bijspuiten van kleine lakschades. Het herstellen van krasjes met polijsttechniek wordt regelmatig ook toegepast tijdens de werkzaamheden. Het vak is technisch en ambachtelijk tegelijk, en ook moeilijk te begrijpen voor de “gewone” autogebruiker. In deze Blog wil ik je graag kennis laten maken met de branche, en de verhalen uit de praktijk. Komt er een verhaal jou bekend voor, deel ook jouw verhaal in de reacties onder de blogs. Rijd je nog steeds met dat deukje of krasje rond? Kijk op fiksjedeuk.nl en maak kennis met de specialist in de regio. Hoe werkt het? Vul je postcode in waar jij woont, en dan verschijnt er een net zo ervaren specialist bij jou in de buurt. Zo word je snel en vakkundig geholpen tegen een nette prijs.

Terug te komen op de dame van de parkeerplaats bij de supermarkt. Wellicht denk je, als jij een specialist bent dan kon je haar toch helpen? Ja, dat klopt, en vooral nee niet in heetste moment van de strijd. Uiteindelijk kwam deze dame via via bij mij in de werkplaats. Toen ze voor reed herkende ik direct de auto, want het was een opvallende auto. Een metallic-lichtroze Seat, net nieuw! Nou ja in ieder geval een paar maanden jong. Ze kwam binnen om te vragen of ik haar kon helpen met een parkeerdeukje. Met een gerust hart kon ik haar vooraf na bezichtiging beloven dat haar auto er weer uit zal zien als nieuw. Een kleine week later, liet ze auto een paar uur achter. Ik reed haar auto de werkplaats binnen, maakte het gedeelte schoon om de “schade” goed in beeld te krijgen. Het is belangrijk dat het oppervlak waar je aan werkt overzichtelijk is. Met een speciale lamp, die zorgt voor strijklicht kan het proces uiterst precies verlopen. Dit betekent dat een reparatie in de meeste gevallen een onzichtbare reparatie wordt. En dat is natuurlijk wat je als trotse autobezitter wenst. Na een uurtje was de deuk hersteld zonder dat er schuurpapier of verf aan te pas komt. Door de deuk zachtjes te masseren, met een beetje druk. Herstel je deuk tot in de originele staat.

De dame stond later die middag voor de deur om haar auto weer op te halen. Ze keek naar het portier waar de deuk in zat. Haar mond viel wijd open met de hand voor de mond, “wouw! Hoe is het mogelijk, ik zie er niks meer van”. Dat getuigde dat ze blij was met het eindresultaat, en vooral opgelucht dat het niet meer zou kosten dan ze daarvoor dacht. Ze vertelde “ik ben er zo zuinig op, en toen ik bij mijn auto aankwam en die deuk zag, was ik er kapot van”. Die beruchte middag was ze gelijk naar een schadeherstelbedrijf gereden, die vertelde haar dat de deur overgespoten moest worden. Bijkomend omdat het een speciale kleur was, er ook nog twee delen uitgespoten moesten worden. Dit is goed te managen via de verzekering, het nadeel is dat de dame dan in haar no-claim zou terugvallen en een hogere premie aan verzekering moest gaan betalen. Als ze dit niet wilde kon de schade ook uit eigen zak betaald worden, kosten? 1600euro! Ze vond dit best belastend en moest er overdenken. Dit verhaal vertelde ze tegen haar broer, die tipte over de techniek uitdeuken zonder spuiten. Kortom was ze ontzettend blij met het eindresultaat en het schadebedrag van 150euro.

Ik reed haar auto naar buiten, en overhandigde de sleutel aan een hele blije dame.

Fiks je deuk